Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008



Ιδιότητες Τσαγιού
Το πρωινό ξύπνημα και η αρχή μιας δύσκολης μέρας έρχεται σε όλους μας ευκολότερα με την κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσάι ή καφέ. Όμως τι είναι άραγε καλύτερο; Είναι σε όλους μας γνωστό πως και τα δύο ροφήματα περιέχουν καφεΐνη. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι όμως, είναι πως η καφεΐνη(τεϊνη) που περιέχεται στο τσάι, σε συνδυασμό με την θειανίνη, βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου και χαρίζει διαύγεια, χωρίς να ενεργεί υπερβολικά στον οργανισμό μας, κρατώντας μας σε διαρκή εγρήγορση και διαταράσσοντας τον ύπνο μας όπως συμβαίνει με τον καφέ. Η θειανίνη είναι αμινοξύ που παράγεται σχεδόν αποκλειστικά από την camellia sinensis το φυτό που παράγει το τσάι. Είναι καλό να γνωρίζετε πως η ποσότητα καφεΐνης που περιέχεται σε 2 espresso ισοδυναμεί με 10 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού και 4-5 φλιτζάνια μαύρου. Συμπέρασμα; Η καφείνη που περιέχεται στο τσάι είναι δύο και περισσότερες φορές λιγότερη από αυτήν που περιέχεται στον καφέ. Η επιλογή δική σας.



Τι περιέχει ένα φλιτζάνι τσάι;

Φθόριο, Μαγγάνιο, Κάλιο, Βιταμίνη B3, E και C βοηθούν στην σωστή λειτουργία του οργανισμού μας χαρίζοντας μας ευεξία και ζωντάνια όλη την ημέρα. Το τσάι δεν επιβαρύνει τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα μας. Αυξάνει τη θερμοκρασία του οργανισμού και μέσω της αύξησης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη επιτρέπει το κάψιμο του λίπους.
  • Τα φλαβονοειδή που περιέχονται σε ένα φλυτζάνι τσάι, αντιστοιχούν σε 6 φορές περισσότερη ποσότητα τους, από αυτά που περιέχονται σε μία μερίδα χυμό πορτοκάλι.
  • Το Φθόριο, το γνωστότερο συστατικό της οδοντόκρεμας που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά για την φροντίδα των δοντιών και των ούλων μας, είναι φυσικό συστατικό του τσαγιού και χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία στη στοματική κοιλότητα.
  • Το Μαγγάνιο βοηθά τα οστά να παραμείνουν γερά και η ριβοφλαβίνη που περιέχει είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων.
  • Η βιταμίνη Ε που θεωρείται το θαύμα της φύσης καθώς η επιδραση της επιβραδύνει τα σημάδια του γήρατος.
  • Η βιταμίνη C που καταπολεμά το στρές και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.


Καθώς οι επιστημονικές έρευνες συνεχίζονται, καθημερινά έρχονται στο φως ιδιότητες φαρμακευτικές και καλλυντικές που αποκαλύπτουν έναν πραγματικό θησαυρό. Ένα θησαυρό πολύτιμων συστατικών που περιμένει να τον ανακαλύψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: