Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ !!!



Aποτελεί ένα πραγματικό ελιξίριο υγείας και νεανικότητας, αφού μας προσφέρει ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. H δράση του όμως δεν σταματά εδώ.

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες
δείχνουν ότι το πράσινο τσάι χάρη στις σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες που διαθέτει ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα στην καθημερινή μάχη του κατά των μικροβίων και των ελεύθερων ριζών, αυξάνοντας έτσι την προστασία μας έναντι διαφόρων ασθενειών και της πρόωρης γήρανσης.




Τι μας προσφέρει

Μερικές από τις αποδεδειγμένες δράσεις του πράσινου τσαγιού είναι:

· Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα

· Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία

· Υποστηρίζει την πέψη

· Βοηθάει την καρδιά και το κυκλοφορικό

· Συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου

· Ενδυναμώνει τα οστά

· Προστατεύει το σμάλτο των δοντιών

· Επιβραδύνει τη γήρανση της επιδερμίδας

και επίσης:

· Επιταχύνει τις καύσεις

· Διευκολύνει το αδυνάτισμα

· Μειώνει το σωματικό λίπος

· Αυξάνει την αντοχή

Το μαύρο, το πράσινο...

Όλα τα τσάγια προέρχονται από το ίδιο φυτό, το Camellia sinensis, και περιέχουν πολυφαινόλες.

Όμως, ανάλογα με τον τρόπο κατεργασίας των φύλλων του, το τσάι χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες:

- Μαύρο

- Πράσινο και

- oolong

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανωτερότητα του πράσινου τσαγιού εντοπίζεται στην περιεκτικότητα και δραστικότητα των φλαβονοειδών που περιέχει. Οι συγκεκριμένες πολυφαινόλες, οι οποίες εντοπίζονται σε αρκετά φυτά, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων τσαγιού, δρουν σαν αντιοξειδωτικά και έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.

Πόσο να πίνω;

Οι περισσότερες έρευνες καταδεικνύουν ότι για να επιτύχουμε τα πλήρη ευεργετικά αποτελέσματα από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, θα πρέπει να πίνουμε πάνω από δέκα φλιτζάνια ημερησίως(!). Κι αυτό γιατί χρειαζόμαστε καθημερινά περίπου 300-360 mg πολυφαινολών, ενώ τα διάφορα φακελάκια περιέχουν περίπου 30 mg.

Βέβαια, υπάρχει και η λύση της κάψουλας πράσινου τσαγιού. Αλλά οι περισσότερες κάψουλες περιέχουν ορισμένα μόνο συστατικά και όχι όλα.

Σήμερα υπάρχει μια ακόμα εναλλακτική λύση:
το απόσταγμα πράσινου τσαγιού
.

Το υγρό απόσταγμα, το οποίο περιέχει συμπυκνωμένες τις ωφέλιμες ουσίες του πράσινου τσαγιού, αφενός περιέχει όλα τα συστατικά του πράσινου τσαγιού, αφετέρου προσφέρει μεγαλύτερη δόση τους και απορροφάται έως 400% ταχύτερα από τον οργανισμό.

Μάλιστα, 6-7 σταγόνες του αποστάγματος σε ένα φλιτζάνι νερό μας προσφέρει περίπου 300 mg πολυφαινολών μαζί με όλα τα ενεργά συστατικά του. Ουσιαστικά λοιπόν ισοδυναμεί με 10-12 φλιτζάνια πράσινου τσαγιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: